Azərbaycanda istifadə etdiyim onlayn xidmətləri daha rahat idarə etmək üçün platforma seçərkən hesab funksiyalarına xüsusi diqqət yetirirəm. Mənim üçün şəxsi məlumatların yenilənməsi, parolun dəyişdirilməsi, giriş tarixçəsinin yoxlanılması və müxtəlif cihazlardan hesaba daxil olduqda aktiv sessiyaların idarə edilməsi vacibdir. Bu imkanların platformada düzgün təşkil olunub-olunmadığını əvvəlcədən necə yoxlamaq və hansı funksiyaları sınaqdan keçirmək lazımdır?
8 次瀏覽

İşdən sonra evə gələndə çox vaxt birbaşa televizoru açmıram. Bir az telefonda gəzişirəm, xəbərlərə baxıram, dostlardan gələn mesajları oxuyuram. Sonra maraqlı bir rəqəmsal platforma qarşıma çıxsa, bir neçə dəqiqə də ona nəzər salıram. Belə səhifələrdə mənim üçün ən vacib məsələ sadə istifadədir. Azərbaycan üçün hazırlanmış müxtəlif variantları müqayisə edərkən ünvanına da baxmaq mümkündür. İlk diqqət etdiyim şey səhifənin mobil görünüşü və menyunun necə qurulmasıdır. Çünki telefon ekranında hər şey bir az daha kiçikdir və qarışıq interfeys dərhal özünü göstərir. Burada bölmələr arasında keçid etmək çox mürəkkəb görünmür. Məncə, bu, gündəlik istifadə üçün yaxşı tərəfdir. Saytın yüzlərlə əlavə funksiyası ola bilər, amma onları tapmaq üçün ayrıca vaxt sərf etmək lazım gəlirsə, bunun mənim üçün xüsusi əhəmiyyəti yoxdur. Mən sadəlik tərəfdarıyam. Dostum isə “çox funksiya həmişə yaxşıdır” deyir. Mən də ona cavab verirəm ki, “çox funksiya yaxşıdır, amma hamısını harada gizlətmisiniz?” :) Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da istifadəni daha rahat edə bilər. Yeni platforma axtaranlar üçün bu səhifəyə də baxıb özləri qərar vermək olar.